Strict Standards: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/lekker/domains/lekkeretenmaken.nl/public_html/templates/lekkeretennieuwestyle2012/classes/ArtxContentSingleArticle.php on line 41 Strict Standards: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/lekker/domains/lekkeretenmaken.nl/public_html/includes/application.php on line 536

Ingrediënten

amandelen
Amandelmeel, veel gebruikt in taarten en cakes met kweeperen, handperen, appels of ananas.
Je kunt het ook gebruiken om amandelkoekjes te maken.
Amandelmeel wordt ook gebruikt in recepten uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Bereiding

In sommige toko's of winkels met Turkse waren kan je amandelmeel of amandelpoeder kopen.
Je kunt het ook zelf maken, van bijvoorbeeld ongepelde amandelen (goedkoper dan gepelde).
Weeg de hoeveelheid amandelen af die je nodig hebt voor je recept, of meer om een voorraad aan te leggen.
Kook ze 3 minuten in een pan of in een glas in de magnetron, de amandelen moeten helemaal onder water staan.
Koel ze in een zeef met koud water af, of giet ze af en laat ze gewoon afkoelen.
De amandelen kan je nu gemakkelijk uit hun velletjes knijpen (ze vliegen alle kanten op).
Als ze helemaal droog zijn, rooster je ze in een droge pan (met antiaanbaklaag), dit verhoogt de smaak van de amandelen.
Maal ze nu in een foodprocessor of iets dergelijks goed fijn.
Je hebt dan je eigengemaakte amandelmeel, met nog wat grotere korreltjes.
Dat is alleen maar lekker in je taart of cake.
Je kunt de grotere korreltjes er ook vanaf scheppen en over ijs strooien, of opnieuw fijn malen.